Onze circulaire voedselecononie

Op 13 juni organiseert Voedsel Verbindt het netwerkevent over onze circulaire voedseleconomie.

Ontmoet jouw collega’s binnen het voedselsysteem en ga de verbinding aan. Samen met kennisinstellingen, beleidsbepalers en ondernemers zoomen we dit keer in op circulaire initiatieven. In een circulaire voedseleconomie zetten ondernemers grondstoffen maximaal in, wordt voedsel niet verspild en ontstaat er een duurzame kringloop.

Deze keer kijken we naar de systeem- en wetsanalyse op organische reststromen en de verwaarding hiervan. Brengen we de praktijk in beeld met een proefopstelling van een voedselvermaler om voedselreststromen slim in te zamelen bij mensen thuis en zien we hoe PreZero de frites-keten wil sluiten met een innovatieve compostinstallatie. Die compost willen ze terug leveren aan de aardappelboeren waardoor de kringloop sluit. Echter, het lukt nog niet om de juiste vergunningen te krijgen. Ze geven ons inzicht in dit lastige traject.

Dit netwerkevent helpt je op weg om ook circulair te ondernemen want dit is de sleutel voor een duurzame bedrijfsvoering.

Registreer je nu!


Programma

15.15 uur Inloop

15.30 uur Welkom en opening, Mara van der Kleij, Gemeente Amsterdam

15.40 uur Wetenschap: Rianne Stalwagen, Metabolic & Circulaw

16.00 uur Bedrijfsleven: Femke Hendriks, directeur material resource management PreZero

16.20 uur Beleid & perspectief: Cor Gerritsen, Zero Waste Foundation

16.40 uur Demo voedselvermaler opstelling: Willie van der Broek, AMS institute

17.00 uur Netwerken: Borrel met heerlijke hapjes uit de regio

18.00 uur Einde

Locatie

AMS Institute Amsterdam Kattenburgerstraat 5, gebouw 027W Marineterrein in Amsterdam. Je kunt ook online meekijken, na registratie ontvang je hiervoor een link om het netwerkevent te volgen. Registreer je nu!

Aanmelden via https://voedselverbindt.nl/agenda