Onze circulaire voedselecononie
Op 13 juni organiseert Voedsel Verbindt het netwerkevent over onze circulaire voedseleconomie.
Ontmoet jouw collega’s binnen het voedselsysteem en ga de verbinding aan. Samen met kennisinstellingen, beleidsbepalers en ondernemers zoomen we dit keer in op circulaire initiatieven. In een circulaire voedseleconomie zetten ondernemers grondstoffen maximaal in, wordt voedsel niet verspild en ontstaat er een duurzame kringloop.
Deze keer kijken we naar de systeem- en wetsanalyse op organische reststromen en de verwaarding hiervan. Brengen we de praktijk in beeld met een proefopstelling van een voedselvermaler om voedselreststromen slim in te zamelen bij mensen thuis en zien we hoe PreZero de frites-keten wil sluiten met een innovatieve compostinstallatie. Die compost willen ze terug leveren aan de aardappelboeren waardoor de kringloop sluit. Echter, het lukt nog niet om de juiste vergunningen te krijgen. Ze geven ons inzicht in dit lastige traject.
Dit netwerkevent helpt je op weg om ook circulair te ondernemen want dit is de sleutel voor een duurzame bedrijfsvoering.
15.15 uur Inloop
15.30 uur Welkom en opening, Mara van der Kleij, Gemeente Amsterdam
15.40 uur Wetenschap: Rianne Stalwagen, Metabolic & Circulaw
16.00 uur Bedrijfsleven: Femke Hendriks, directeur material resource management PreZero
16.20 uur Beleid & perspectief: Cor Gerritsen, Zero Waste Foundation
16.40 uur Demo voedselvermaler opstelling: Willie van der Broek, AMS institute
17.00 uur Netwerken: Borrel met heerlijke hapjes uit de regio
18.00 uur Einde
AMS Institute Amsterdam Kattenburgerstraat 5, gebouw 027W Marineterrein in Amsterdam. Je kunt ook online meekijken, na registratie ontvang je hiervoor een link om het netwerkevent te volgen. Registreer je nu!
Aanmelden via https://voedselverbindt.nl/agenda